blablablapmnm

+Members
 • Content count

  30
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

1 sljedbenik

O blablablapmnm

 • Rank
  brucoš

Profile Information

 • Spol
  Female
 • Godina studiranja

Nedavni posjetitelji profila

139 pregleda profila
 1. Maturanti generacije 2017/2018

  Nije. Recimo da uspoređuješ topljivost KNO3 pri 20 C i pri 50 C. Imaš na raspolaganju 30 g. Pri 20 C imat ćeš zasićenu otopinu (polazna situacija u zadatku). Zagriješ otopinu na 50 C, a u otopini je i dalje istih 30 g. Otopina je pri višoj temperaturi sposobna ''primit'' veću količinu tvari i trebat će joj više KNO3 da dostigne zasićenost. Prati na grafu položaj krivulje KNO3 (količine 30 g) pri 20 i 50 C. Uzela sam primjera radi jer mi se sad naoko čini da je pri 20 C dovoljno ravno 30 g za zasićenu otopinu.
 2. Maturanti generacije 2017/2018

  Je, endotermno je pa zagrijavanje pogoduje boljem otapanju, a to znači da će se povećat topljivost tvari. Budući da je otopina u polasku zasićena, porastom temperature postat će nezasićena jer će se moći otopiti više tvari nego pri polaznoj temperaturi (jer ti je količina KNO3 ista, samo se temperatura promijenila). Točan je odgovor B.
 3. Maturanti generacije 2017/2018

  I to bi kolko ja znam trebalo bit ok.
 4. Maturanti generacije 2017/2018

  U smjernicama je pisalo da treba objasnit poetiku djela i smjestit ulomke u kontekst djela iz kojih su izvuceni. Usporedba i treba bit temeljena na ulomcima jer se raspravlja o sličnostima i razlikama stavova koje likovi imaju o nekoj temi, kod nas konkretno o glumi. Jedno je ak ne ispuniš smjernice i ne kažeš o djelima što te traže, a drugo je ako to napraviš i minimalno obradiš takvu smjernicu. Pretpostavljam da si na to mislila, ako nisi, slobodno me ispravi. Jedna od stvari koju sam na kraju zaključila tijekom pripremanja za esej je da će vam svi reč da treba pisat onako kako su oni naučili. Jedni će reč da treba naslov, drugi da ne. Jedni će tvrdit da treba uvlačit ulomke, drugi da treba preskakat redove. Netko će interpretirat sa naglaskom na jednom, netko s naglaskom na drugom. Nije ništa neobično, ali treba i to uzet u obzir.
 5. Maturanti generacije 2017/2018

  Kolko ja znam da. U tom slučaju MedRi mu je prvi studij na listi za koji zadovoljava kriterije pa će ga sustav tamo i upisat.
 6. Maturanti generacije 2017/2018

  Ovisi kako ti je predznanje. Ako ti je odlično i imala si sve godine 4-5 prođi malo skriptu il udžbenike, riješi koju staru maturu i ok. Moja profa mi je preporučila da si ponovim par stvari koje nismo tolko detaljno radili (phrasal verbs, collocations). Ako ti baš i nije, proradi dijelove za koje misliš da ti slabije idu. Bolji savjet ne mogu dat. Na maturi samo jako pažljivo čitaj tekstove. Razlike u odgovorima znaju bit nijanse, ali neće dat nešto što se iz teksta ne može iščitat.
 7. Maturanti generacije 2017/2018

  Došlo mi je da zaplačem od sreće kad sam vidjela što je tema. Nešto me kopka već danima da će bit Lovac pa sam ga malo bolje spremila, isplatilo se. Mislim da će mi esej povuć ocjenu gore, ako sam test riješila onako slabo kako mislim da jesam.
 8. Maturanti generacije 2017/2018

  Također, ali nigdje nije naglašeno da moramo podebljati. Nisam nigdje vidjela da se netko žalio jer su mu zbog toga oduzeli bodove. Ako nama oduzmu požalit ćemo se jer nigdje nije navedeno u uputama niti su dežurni naglasili išta u vezi toga.
 9. Maturanti generacije 2017/2018

  Najgori slučaj 85.56%, najbolji 95.56%. Ovisi o tome što će priznat i što sam stavila kod nekih stvari za koje se stvarno ne sjećam.
 10. Maturanti generacije 2017/2018

  Priznat će, ako ne, žali se. Dopušteno je pisanje i samog c.
 11. Maturanti generacije 2017/2018

  Uglate zagrade istovjetne su ravnoteznoj koncentraciji
 12. Maturanti generacije 2017/2018

  mislim da 10% al nemoj me uzet za riječ, to mi zvoni u glavi ali ne znam otkud... na kraju su priznali svima bod u 14. zadatku (onaj sa Fehlingom) jer rješenje nije ponuđeno ipak su skužili što su stavili nisam mogla odoljeti na kraju pa sam pogledala, ali neće me čudit nove izmjene
 13. Maturanti generacije 2017/2018

  Pogledati ili ne pogledati, pitanje je sad... Moram ucit za esej da se ne zblamiram ko s testom i vjv ce opet mijenjat rjesenja... Ali zanima meeee...
 14. Maturanti generacije 2017/2018

  Onaj ognjeni zmaj il tak nesto Kiklop, pjesnici ili lovac u zitu. Sve ostalo mislim da je bilo bar po dva puta (ne gledajuci razinu). Samo da ne bude Drzic To je pitanje nakon, ja sam isto stavila da mu crkvena filozofija ne pruza utjehu Što ste za one životinje stavili?
 15. Maturanti generacije 2017/2018

  I kako vam je prošlo? Što se mene tiče mogla sam i bolje... Sad se uzdam u svoje pasivno znanje jer mi aktivno nije preveč pomoglo