medlover20

+Members
 • Content count

  7
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

O medlover20

 • Rank
  gdje sam?

Profile Information

 • Spol
  Female
 • Lokacija
  Zagreb
 • Interesi
  Medicina
 • Godina studiranja
  Finished
 1. Maturanti generacije 2017/2018

  Mislis ona starija i novija?
 2. Maturanti generacije 2017/2018

  Kad nastavljate dalje s vjezbama za prijemni? I po cemu mislite prolazit zadatke?
 3. Maturanti generacije 2017/2018

  Da, da. Hvala ti.
 4. Maturanti generacije 2017/2018

  Pozdrav Zna li netko mozda kada ce biti objavljeni rezultati na Postani student po prosjeku iz srednje skole?
 5. Pitanje s mature(omjer površine i volumena)

  Ovo za odstranjivanje stetnih produkata iz organizama mozda mozes zakljuciti na temelju znanja iz kemije- veca povrsina, veca reaktivnost, sposobnost vezanja cestica, veca BRZINA...tom logikom sam ja rijesila taj zadatak na maturi.
 6. Pitanje s mature(omjer površine i volumena)

  Evo ti primjera; kocka bridova duzine 1cm ima volumen 1cm3, dok joj je povrsina 6cm2, a omjer povrsine i volumena tijela iznosi 6:1 (na 1cm3 volumena postoji povrsina od 6cm2 kroz koju se gubi toplina). Kocka bridova duzine 3cm ima volumen 27cm3, a povrsinu 54cm2 , te omjer povrsine i volumena tijela iznosi 2:1 (na 1cm3 volumena postoji povrsina od 2cm2 kroz koju se gubi toplina). Princip je isti za sve geometrijski identicne oblike, ukljucujuci i zivotinje. Ako imamo dvije zivotinje identicnog oblika, ona veca ce lakse odrzavati temperaturu tijela. A to je takoder bilo na maturi oko tih zivotinja.
 7. Učenje za faks i prijemni

  Veliki pozdrav svima! Zanima me ima li ovdje onih koji su generacija maturanata 2016./2017., nisu uspjeli upisati medicinu te se pripremaju ponovno ove godine? +da napomenem, ne pauziram, studiram veterinu koju sam izabrala s namjerom da ce mi pomoci ucvrstiti znanje i sigurnost, pa i popuniti rupe u znanju iz biologije, kemije, fizike. Mudro ili ne, hmm, vidjet cemo. Uglavnom, rjesavam redovito sve ispite na faksu i pripremam se za prijemni i ponovno na maturu. Dosta ljudi je odustalo od veterine, otislo doma da se pripremaju, neki pauziraju godinu a ja vodim borbu i ne dam se. Tesko je ali vjerujem da nije nemoguce. Ima li ko kakvih iskustva s tim od prije? Trebaaam malo ohrabrenja!