bitakje

+Members
 • Content count

  54
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

1 sljedbenik

O bitakje

 • Rank
  brucoš

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Spol
  Male
 • Lokacija
  Zagrabia
 • Interesi
  su široki
 • Sveučilište
  of Zagreb
 • Godina studiranja
  Finished
 1. Mene zanima koliko minimalno/maksimalno vremena prođe od trenutka kada si izabran za specijalizaciju do trenutka kada počneš radit iliti 1 dan na odjelu? Koliko traje sva ta procedura: mentor, sub mentor, koordinator i kako se već vole zvati?
 2. Ima tko kakvih iskustava sa "selidbom" u zemlje EU? Kakav je postupak i da li se netko od vas već skrasio negdje? Pozdrav!
 3. Vjerujem da ima vas još koji volontirate kod privatnika. E sad, volontiranje kod privatnika zbog specijalizacije povlači pitanje: Tko mi garantira da privatnik neće nakon 1god ili 2god specijalizacije dati otkaz? Pronađoh među zakonima da specijalizacija prestaje otkazom specijalizanta ili otkazom privatnika, a na prijedlog glavnog mentora, uz objašnjenje da specijalizant ne ispunjava svoje obaveze ili nije zainteresiran za specijalizaciju. Ukoliko dobijem otkaz recimo na 2 godini specijalizacije, mogu li u nekoj drugoj ustanovi nastaviti od te godine ili moram sve iz početka?
 4. Šivanja u HMP, DA ili NE?

  Ne škodi ako se još ima i pokoja dodatna stvar za pročitati. Guidelines za sve. Hvala još jednom ;)
 5. Šivanja u HMP, DA ili NE?

  Hvala ti.
 6. Dobio sam ponudu za posao u malom mjestu u kojem ću biti jedini liječnik u krugu od 100km. Sigurno će biti porezotina kakvih god. Na meni je da procijenim šta i gdje a s obzirom na moje iskustvo rada BEZ nadzora (koje nemam jer sam svjež sa stručnog ispita) pitanje se postavlja kada sam zašiti kada referirati 100km dalje? Neke kolege savjetuju po broju šavova ovisno o lokalizaciji rane, a 4 liječnika Obiteljske s područja Grada Zagreba su mi rekla demonstrativno :"Mi to ne radimo." Tko ima iskustva o tome nek se javi, lijep pozdrav.
 7. Nakon završenog stručnog sad se lovi posao. Opcije su zamjena opće medicine ili hitna. Imate li kakav savjet, na što treba pripaziti u smislu papirologije? Bez čega pacijent ne smije od vas otići? Dobronamjerni i konkretni savjeti dobrodošli ;)
 8. Bok kolege, zanima me da li je netko od vas završio specijalistički poslijediplomski studij u trajanju od 1 god iz Hitne medicine? Ili bilo kojeg drugog područja? Kakva su iskustva? Što znači taj poslijediplomski za kasnije (i u smislu skraćivanja specijalizacije kada se par godina kasnije upiše)? I da li ima tko od vas titulu univerzitetski magistar struke ili iza imena univ.mag.med.? Vrijedi li ga položiti tu ( za 12 000kn/god) ili imate prijedlog vani a bliže Hrvatskoj? Unaprijed se zahvaljujem na konstruktivnim i dobronamjernim odgovorima Lijepi pozdrav
 9. Nakon diplome: o stažu, specki, papirologiji itd.

  E ovako nakon obavljenog postupka i svih papira mozda ovo nekom i ustedi vrijeme, meni bi: Kad dobite staz, odmah pitajte KADA pocinje taj staz. U torbi sa sobom uvijek imajte: slike za putovnicu (one koje dobite za 30tak kn), JMBG, OIB, osobnu iskaznicu. Originale svjedodzbe i kopije po 2 primjerka. Domovnicu. Potvrdu o prebivalištu. Izvadite račun u banci (bilo kojoj) i ponesite tu karticu sa sobom. Kupite u Narodnim novinama Radnu knjizici i Zahtjev za izdavanje radne knjizice (no to vam nitko i ne kaze da treba mamicu im..), Pripravnicku knjizicu. Izvadite Poreznu karticu (besplatno). Potvrdu o cijepljenju protiv Hep B imati sa sobom. Dan prije početka staza odjavite Zdravstveno sa Fakulteta. Mislim da je to sve, slobodno nadopunite ako sam nesto falio. p.s. Kada krenete sa pregledima za staz i vidite dugacke redove bakica, djedica i inih bez kompleksa idite naprijed i predstavite se sa dr. Taj i Taj. Negdje ćete uspjeti ranije zavrsiti dok ce vam negdje kolegijalnost otic u wc skoljku. Sretno i vidimo se u hodnicima bolnica ;-)
 10. Hvala ti lijepa. Ovo mi je od neprocjenjive vaznosti. Svaka čast.
 11. ZET-ov pokaz za stažiste

  I cipelarina nešto znači, osim ako mi se nasmiju u facu ako ju i spomenem. Hvala ekipa ;-)
 12. Zanima me da li se može izvaditi kao što je i mogao do sada socijalni jer, kao, "nismo zaposleni" ili moramo vaditi "opći" pokaz koji košta oko 250kn mjesečno?
 13. Bok kolege doktori. Mene zanima što nakon ove teško zaslužene diplome? Šture stranice HZZO-a ne daju mi baš podataka o tome što trebam za staž pa se obraćam vama iskusnima: Što mi sve treba za stažiranje, vađenje pokaza, prijavu na zavod za zapošljavanje, knjižice za staž etc.? Kakva je procedura? Ako već ima ovakav topic, slobodno ga preselite. Hvala vam unaprijed ;-) Dodani su postovi iz raznih tema koje su se bavile sličnim pitanjima, pa su ujedinjeni u ovoj temi. Ovdje postavljajte pitanja o stažu, specijalizacijama, titulama, dokumentima potrebnima za staž, specku, demonstraturama i potvrdama iz istih i koliko one doprinose na natječajima za specku itd. Uglavnom, bilo je puno tema, bolje da je sve na jednom mjestu.
 14. Najmlaði kardiokirurg u Europi

  Svaka čast. Svi u Berlin na edukaciju!!
 15. MEF Zagreb Kirurgija - pitanja s pismenog i usmenog ispita

  Bok ljudi! Zanima me ima li tko informaciju o prof. Zoranu Slobodnjaku sa Jordanovca? Kakav je za usmeni i ima li štogod specifično da voli pitati? Good luck to us all :-)