Pomet

VIP
 • Content count

  314
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

O Pomet

 • Rank
  kupio patologiju
 • Rođendan 04.08.1993

Profile Information

 • Spol
  Male
 • Lokacija
  Zagreb
 • Sveučilište
  MEF Zg
 • Godina studiranja
  2nd year

Nedavni posjetitelji profila

2923 pregleda profila
 1. MEF Zagreb Pitanja Za Pismeni Ispit

  nova baza po novoj knjizi: MIKROBI PISMENI 18.12
 2. Pitanja s F3 2012/2013 Nek drugi jos malo upotpune!
 3. Koju Pjesmu Trenutno Slušate?

  watch out for this major lazer
 4. sad sam pokusa i nakompu ne radi, kaze da pdf ne valja
 5. jel mozes ovo neko prebacit u zip? imam tablet i samo app za zipp al ne za rar
 6. sačmaricu. definitivno.
 7. Čaj

  jel itko ikada probao pomiješati čaj s nekim alkoholnom pićem, tipa vodka, gin itd. ? dosadila mi kola...
 8. Maturanti generacije 2011./12.

  cestitam napisite pitanja s prijemnog na jednu temu, kao sto mi lani...
 9. Noæna smjena ili 0.0-8.0 tema

  ko fol učim anatomiju, a od 10 sam na youtube-u...razbit ću ovo čudo od tehnologije, ne da mi spavat
 10. MEF Zagreb Praktièni ispit

  taj praktični je prelagan, plus možeš ama baš sve provjeriti kod kolege.
 11. Maturanti generacije 2011./12.

  kupite novu zbirku, 70 kn nije puno za ulozit u vase obrazovanje, a skeniranje to je malo krkanski... prijemni pocnite s oni predmetom, koji vam najteze ide, rijesete to pa onda nastavite, u suprotnom cete imate napada panike na pola ispita, pa necete nista rijesiti kako treba. a sto se tice zacrnjivanja, ja sam odmah na listu s odgovorima rijesavao, ali mi je poslilje bio krs, jer sam sve morao par puta ispravljati. rijesite na listu s pitanjima, pa onda crnite, imat cete dovoljno vremena, garantiram.
 12. Maturanti generacije 2011./12.

  evolucija, praživotinje malo, vrlo malo. biologija uči samo treći razred plus gradivo o stanici, i to je to. kemija anorgansku totalno zanemarit, organsku derite, iz opće se traži razumijevanje kemijskih koncepata kao termodinamika itd. fizika: kod nje je problem što, ako je kužite stvarno nemate nikakvih problema, ako imate neke osnove. a ako ju ne kužite, onda se morate malo namučiti. učite formule obavezno, u smislu odnosi, npr. sila raste s Peterom itd.
 13. MEF Zagreb Pitanja Iz Mkbk 1

  pitanja s današnjeg III. kolokvija: koji spoj od nacrtanih se nalazi u RNA, ali ne u DNA? (prepoznati uracil) nacrtan CO2 (O=C=O) prelazi u dihidroksiketon, koji enzim katalizira tu reakciju? oksidoreduktaza? koji koenzim djeluje u redoks reakcijama u staničnom disanju? koenzim Q10, tj. ubikinon koji spoj ne može sadržavati dugolančasti aminoalkohol, tako nekako? odgovori: plazmalogen, sulfatidi, sfingomijelin, ceramid... NH nacrtan spoj, kao kolesterol plus O=C-CH2-CH2-SO3, točan odgovor se traži: djeluje kao steroidni hormon, amfipatska molekula, prisutna amidna veza,... koji atom u molekuli prihvača H-atom kod NAD+? (nacrtan spoj, prepoznati) računski zadatak je bio redukcija željeza i kisika u vodu, jednostavno izračunati, fora je bila što redukcija kisika zahtijeva 4 eletkrona, a željezo samo jedan elektron, znači potencijal kisika se treba podijeliti s 4... drugi eletkrokemijski je bio kao elektroliza natrijeva sulfata, 150 min, 25 A, pa odabrati točan odgovor...na katodi nastaje elementarni natrij i to n broj molova. nacrtan izopren, koji spoj NE sadrži tu strukturu: aldosteron, triokalcitol, retinol, UV zračenjem nastaje oštećenje DNA, točnije: pirimidinski dimeri, purinski dimeri, denaturacija... Za postsintetske modifikacije proteina je točno: kovalent. modifikacije se događaju na ER, kontroliraju glikozidaze u Golgiju, za razgradnju aktiviranu treba ATP, manitoza-6-fosfat fosforilira tako nekako, razgradnja se događa isključivo u proteasosima... bio je Lineweaver-Burke dijagram, jednadžba dana, zadatak je bio naći Km i Vmax, caka u tome što je u mikromolima, a u odgovoru u molima... točno za alfa-uzvojnicu: 3,6 aminokis. ostataka po uzvoju netočan odgovor za hemoglobin: CO2 se veže na 6. koordinativno mjesto. točan odgovor za kolagen: glicin čini vodikove veze i stabilizira. nacrtana beta glukopiranoza, odabrati točan odgovor: epimer D-alfa manopiranoza, anomer D-alfa galaktopiranoza itd. točan odgovor: anomer D-alfa glukopiranoza nacrtane reakcije nekog šečera, odabrati šemu koja prikazuje redukcijska svojstva šečera nek se drugo još sjeti stvari...
 14. sretno sutra na eseju, nadam ste da ste pripremili sve lektire, makar će vjerovatno biti krleža, ali ako ne bude nemojte zinuti kao ja lani 20 minuta i psovati vlastitu glupost i naivnost, nego pišite, jer će vjerovatno svi malo nadareniji pisci imati manjak vremena... ugl. bit će taj esej super i ostati će vam u dobrom sjećanju, osobito kad vam dođu rezultati... nego, kako stojite s matematikom? Ako su tako pooštrili maturu i otežali Hrvatski, kakva će onda tek crna matematika biti. Ne znam kad vam je matematika, ali ako je u ponedjeljak, nemojte se bojati i iskoristiti cijeli vikend za matematiku, riješite milijun zadataka, kako biste bili spremni za njihove kreacije... ugl. uprite sada, nemojte visiti previše po fb-u, forumima itd. učite, ubrzo je sve gotovo. SRETNO još jedanput.
 15. Maturanti generacije 2011./12.

  dragi kolega, kako bi trebali znati kiralnost, ako ne znaju kako izgleda aminokiselina? i ako se točno sjećam, nalazi se u skripti sa priprema pomak, cijelo poglavlje samo o njima, i u plavoj knjizi se spominju. nije to ništa teško, kad shvatite princip sve će vam biti jasno. ne znam kako je u Rijeci, mi smo to na organskoj kemiji učili i vrlo su bitne, a eto baš učim za treći kolokvij iz biologije i spominju s cijelo vrijeme. maturanti, postoje određene razlike između fakulteta, neki imaju prijemni, neki imaju, negdje se traži više to, negdje manje to... stvar je, ja vam samo dajem savjete da prođete taj prijemni ispit. to su samo dobronamjerni savjeti, da se Vi bolje spremite, na vama je da odlučite kako ćete se pripremati.