Ćaća

Stručni suradnici
 • Content count

  3581
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

O Ćaća

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Spol
  Male
 • Lokacija
  Franjevaèki samostan bb
 • Interesi
  Življenje punim pluæima
 • Sveučilište
  MEF Zagreb
 • Godina studiranja
  Finished

Nedavni posjetitelji profila

9946 pregleda profila
 1. Gimnazija ili srednja stručna škola?

  Odokativno jesu, no ima oh i iz općih, i iz jezičnih, a bogme i iz klasičnih gimnazija. Iz strukovne škole je na mojoj godini bilo svega njih 6. Od ca. 280 studenata.
 2. Bio bih se jos vise zajebavao, ne zajebavah se dovoljno, a bijah se zajebavao puno.
 3. Postavi pitanje

  Za početak čekaj dok prođe samo od sebe, u najgorem slučaju će trajati još 24 dana. Osim ako se u međuvremenu ipak ne ustanovi da je pareza simptom, a ne (primarna) bolest.
 4. Koliko vremena može proći?

  Od konačne odluke o dobitku specijalizacije do prvoga radnoga dana u sklopu iste prođe između nekoliko tjedana i nekoliko mjeseci. Gore nabrojani nemaju nikakve veze s time, to vrijeme ovisi samo o ministarstvu zdravstva i nekakvoj odluci (dekretu) koji oni moraju donijeti.
 5. Maturanti generacije 2017/2018

  Nije, ne moras ju imati.
 6. Staž u inozemstvu

  To cemo znati najvjerojatnije tek onda kada bude napisan novi pravilnik o specijalizacijama doktora medicine. Trenutacno dostupni je jos uvijek iz 2011.
 7. Staž u inozemstvu

  Nalon završnog (ispita) odradi staž u Republici Hrvatskoj. Jednostavnije je, provjereno. Pa nakon toga otiđi van na specijalizaciju. A ako hoćeš nedje ići samo kako bi si podebljao životopis, otiđeš za vrijeme staža na nekakvu praksu u inozemstvo.
 8. Staž u inozemstvu

  Nije. Na kraju fakulteta je završni ispit, s njime dobivaš diplomu i titulu. Sa položenim državnim ispitom, koji slijedi nakon odrađenoga staža (koji je do sada gotovo uvijek bio trajao godinu dana), dobivaš dozvolu za samostalan rad.
 9. Staž u inozemstvu

  Jedno je vidjeti strance na odjelima, oni tu mogu biti samo na najobicnijoj razmjeni, neovisno o tome kako je ta razmjena organizirana, a drugo je ako ti stranci sigurno odradjuju pripravnicki staz u Republici Hrvatskoj. E sad, pitanje je sto ti tocno s tim stazom u njemackom govornom podrucju zelis postici; je li ti zelja: 1. imati to kao stavku u zivotopisu, 2. vidjeti bi li mogla raditi jednog dana u takvom okruzenju, 3. pronaci vec tako moguceg buduceg poslodavca ili nesto dvatestisedmo. Jer ovo pod brojem jedan je samo sebi svrha, druge dvije tocke mozes napraviti bez da sluzbeno odradis staz u SR Njemackoj ili R. Austriji, hospitacija je za to sasvim dovoljna, a nju mozes odraditi u razdobolju u kojem si, sluzbeno gledano, na stazu. Helveticki savez je prica za sebe, njega otpisi za sada slobodno.
 10. Staž u inozemstvu

  Prije 5 godina, dok RH jos nije bila zemlja clanica EU je bilo vrijedilo otprilike sljedece: pola staza (sest mjeseci) se moglo odraditi u inozemstvu, no onda je lijecnicka komora to morala priznati, a prizna(va)nje bi moglo trajati do pola godine (!?), pa je samim tim bilo potencijalno poprilicno neisplativo jer bi se uzalod izgubila dragocjena mogucnost polaganja drzavnoga ipita sto ranije. Kako to sada funkcionira kada je staz samo pet mjeseci i kada ga vise ne raspisuje HZZO, vec svaka bolnica sama za sebe, i kada iz rugih zemalja EU (kojih?) dolaze studenti odraditi staz u RH imas priliku sama saznati iz prve ruke odlucis li se na taj korak. Ono sto ti sa potpunom sigurnoschu mogu reci, bzw., napisati, jest sljedece, ukoliko zelis vidjeti kako je to u njemackom govornom podrucju, posalji nekoj bolnici upit za hospitacijom od cetiri tjedna na jednom i/ili vise raspolozivih odjela. U pravilu je izvedivo i sasvim je dovoljno za steci dojam za buducnost. Cak i ako zelis da ti to bude samo dodatna stavka u zivotopisu.
 11. Upis na medicinu

  Probaj.
 12. Upis na medicinu

  A dobro, onda pricaj privatno s nekim tko hoce.
 13. Upis na medicinu

  Pozdrav i dobrodosao na P-Lab O cemu se to tako tajnovitom radi da ne zelis pitati javno?
 14. Predstavljanje

  Ima, moguce je.
 15. Novi sustav bodovanja za specijalizaciju

  Otkuda tocno sve ove informacije? Na svemrezju ima samo nesto od toga: https://www.hlk.hr/EasyEdit/UserFiles/peticije/peticija-tekst-detaljno-3.pdf https://www.hlk.hr/EasyEdit/UserFiles/priopćenja/hlk-izradila-cjeloviti-koncept-unaprjedjenja-specijalistickog-usavrsavanja-doktora-medicine.pdf ali nigdje ne spominje novi nacin bodovanja i pod cijom bi to jos nadleznoscu bilo. Bilo na dalekovidnici, krugovalniku, FB-u? 1. Ne mislim, siguran sam da je savrsen samo za Sjevernu Koreju, Kuba otpada jer sada kada je castro otegnuo papke, tesko da ce i tamo proci. Ni Kubanci vise ne puse te petoljetke i ostale pizdarije iz samoupravnog socijalizma. Za bodovanje moram prvo vidjeti da netko to stvarno zeli napraviti. Sto se ostaloga tice, od svih nabrojanih tocaka u peticiji moram pohvaliti onu pod brojem pet koja bi zapravo omogucila lijecniku postati specijalistom i u jednoj opcoj bolnici. To jedino ima smisla. 2. Ne kaci me vise, ali sigurno bih da me kaci. Mogucnost objave necega kvalitetnoga na fakultetu je zapravo jako dobra. Ne moras biti prvi autor da bi skupila dovoljan broj bodova na racun znanstvenih radova, samo se tvoje ime mora naci na dovoljnom broju njih. Novcana sredstva, osobno mislim, nam kao studentima i ne trebaju, osim ako netko ima stvarno nekakvu nenadjebivo dobru zamisao koji moze ostvariti jedino na takav nacin da izvrsi (novcano zahtievno) prospektivno istrazivanje. 3. Bit ce nepravedna za neke. Iskreno, mislim da se vecina nekakvih velikih "pisaca" radova niti ne zeli baviti klinikom, tako da je mogucnost nepravde jednaka onoj da ti prerano pukne lanac motora ukoliko vozis automobil u kojem se nalazi motor serije N47D20. 4. Nije pravedno, ali po trenutacnom pravilniku to tako nije; jos uvijek vazeci pravilnik o mjerilima za prijam specijalizanata vrsi jasnu razliku medju time. Za sve ostalo moram prvo vidjeti takav prijedlog crno na bijelo, napisati bilo sto prije toga je jednako bezsmisleno kao i sama zamisao. 5. Analni alpinizam je bitan u obadvije kategorije, stoga ili obje ostaviti, ili obje ukinuti. 6. Nisam, nije me nitko nista bio pitao. Opaska za kraj: posve je nevazno kako ce na kraju sve skupa ispasti jer je kuca (ljudi koji cine doticni sustav) izgradjena na pijesku, a ne na stijeni. Tako da je i objektivno najbolji pravilnik osudjen na propast jer se nalazi na pijesku.