Luce123

+Members
 • Content count

  23
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

5 sljedbenika

O Luce123

 • Rank
  brucoš

Profile Information

 • Spol
  Female
 • Lokacija
  Croatia
 • Sveučilište
  MedRi
 • Godina studiranja
  2nd year
 1. Izborni predmeti

  Ja također imam septički šok i endocitozu proteina. Brat mi je prošle godine imao septički šok i kaže da je užas. Koliko sam vidjela, dobili su neke znanstvene članke na engleskom jeziku i to su prevodili. Navodno ima veze s imunologijom.
 2. Maturanti generacije 2011./12.

  Imam pitanje. Mene je najviše strah kemije, posebice organske jer ja uopće ne kužim što profesor trkelja, a što je još bolje, sad neki učenici traljavo obrađuju pojedine lekcije iz kemije (karboksilne kiseline, aldehide i ketone...). Pripreme su mi jako pomogle, ali ako nije problem, bi li mi netko mogao reći svoja iskustva s kemijom na prijemnom. Hvala :)
 3. Maturanti generacije 2011./12.

  Niđo, kakvu skriptu iz biologije imaš?
 4. Debata sa teme "maturanti 2011./2012."

  Joj ljudi moji, imam i ja jednog takvog MIOCA u razredu koji još živi u blizini mene naravno, mislim ići na MEFZG). Lik je prepotentan, argonatan i lik ide tako daleko da me ne želi ni pozdravit na ulici, a kamoli da ide sa mnom doma jer ja nisam na njegovoj razini jer sam ja obična smrtnica naspram njega. Lik nije nikakav genijalac, isti je kao i svi mi, samo što ga u gimnaziji (otkako se je moj brat prebacio u matematičku gimnaziju) tretiraju kao genijalca, tj. u povlaštenom je položaju zbog staraca koji se također drže uzvišeno. Sve u svemu, ne dajte se smesti i ignorirajte takve ljude jer se samo živcirate. Svi mi, koliko god rupa imali iz fizike i ostalih predmeta koji nam baš i ne idu, pred sobom imamo veliki prioritet. Samo učite! :)
 5. Maturanti generacije 2011./12.

  Ljudi, iako nisam često na netu (a kada dođem redovito čitam o čemu raspravljate), možete li me addati u vaše privatne razgovore? :D
 6. Maturanti generacije 2011./12.

  Ljudi, gdje mogu naći popis literature za prijemni? Pročitala sam da traže Paara, a ja radim po Laboru jer po njemu radi cijela škola.:/
 7. Maturanti generacije 2011./12.

  Ljudi, sve ćemo stići, a što se izike tičeee Ja sam u 4 godine promijenila 7 profesora, s time da mi je jedno polugodiše fiziku predavala profa iz matematike koja nema pojma o fizici. I bi li mi netko mogao nešto napisati o tim Paarovim udžbenicima? Koliko sam skužila iz vašeg razgovora, dobri su.
 8. Maturanti generacije 2011./12.

  Matematika mi nije u razmjerima katastrofe. Prosječna ocjena mi je četvorka. Jednostavno mi treba vremena da shvatim gradivo. Profesorica iz matematike nam održava pripreme i ja jednostavno samo blejim k'o tele u zadatke. Ne znam. Jedna djevojka je ove godine polagala matematiku na A razini i pala je (cura je bila odlična učenica), tako da me je i to malo poljuljalo. A i cijela familija mi je puna matematičara i inženjera tako da imam nekoga tko će mi pomoći.:)
 9. Maturanti generacije 2011./12.

  Imam pitanje! Ne znam koju da razinu polažem iz matematike. Matematika mi nije jača strana i mislila sam polagat B razinu jer mi je s neke strane glupo se mučit s A razinom kada traže B. Mislim, imala bih više vremena posvetit se fizici.
 10. Maturanti generacije 2011./12.

  Evo i mene! Također mislim na medicinu :)
 11. Materijali za učenje

  Pa ne završe svi medicinu
 12. Materijali za učenje

  Svi bi mi voljeli upisat medicinu, pa nas pokušaj shvatit.:D
 13. Materijali za učenje

  Nemaju dovoljno mjesta na faksu? :o
 14. Materijali za učenje

  Ah ljudi, nadam se da će nam se cijelo ovo učenje preko ljeta isplatit. Ovaj, nešto mi je frendica rekla (naime taj je članak pročitala u Jutarnjem) da navodno namjeravaju povećat upisnu kvotu na tim prirodoslovnim fakultetima, uključujući i medicinu. Nadam se da je tako jer je prestrašno da MEF u Zagrebu godišnje upisuje samo 300 studenata s obzirom kakvo je stanje u državi.
 15. Materijali za učenje

  Botanike ima jako malo (to mi je najgori dio biologije). Što se tiče testa iz biologije (mislim na DM), jednostavno ga otvori i pogledaj. Ne možeš ništa izgubit i ako te uhvati panika da ništa ne znaš (mene stalno hvata) imaj na umu da imaš vremena. Preko praznika možeš nadoknadit hrpu stvari. I mene je bilo trta pogleda te testove, ali kako se kaže: "Lakše je u dvoje." Kod mene je bila frendica na prespavanju i u 5 ujutro smo otvorile testove iz kemije i biologije i proučavali ih i odgovarali na pitanja i bilo je baš kul. Preporučam ti da si nađeš neko društvo i malo derite po tom. :D