zebra

+Members
 • Content count

  76
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

O zebra

 • Rank
  brucoš

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Spol
  Female
 • Godina studiranja
  1st year
 1. Immortality

  Upravo ovo i ja mislim. Zivjeli mi sto ili pet tisuca godina, nasa tijela nikada nece biti besmrtna. Naivno je takvo sto i pomisliti.
 2. Immortality

  Ako bi i postojala besmrtnost u smislu izljecivosti svih bolesti ili zaustavljanja starenja, kobna bi nam bila nasilna smrt. Hocu reci, ako razmisljamo u okvirima beskonacnosti, mozemo biti 100% sigurni da ce nas prije ili poslije pregaziti vlak i prepoloviti na pola. Svakoga od nas. :DD:
 3. Prijemni za MEF Mostar 2010.

  Uopce ne sumnjam da veza i vezica ima, ali za razliku od tebe, buducim kolegama mogu prenijeti pozitivno iskustvo: Ja osobno sam se, nakon silnih prica o kovertama, i sama iznenadila kada sam upala bez "stele", odlicno uradivsi prijemni. :mig:
 4. Prijemni za MEF Mostar 2010.

  Stvarno cudno sto su te moljakali, ja sam mislila da je njima svejedno tko im se upise/ne upise (osim onih s kovertom, dakako). :blink:
 5. Prijemni za MEF Mostar 2010.

  Sta ste se stisali? Svi POCELI ucit? Ima li itko informacije o broju prijavljenih? :DD:
 6. Prijemni za MEF Mostar 2010.

  A nista, onda se moram dobro zamislit gdje cu nabavit tako jednostavan kalkulator. Mozda u automatu za zvake. Ili u kinder jajetu. Vidjet cemo. :P
 7. Prijemni za MEF Mostar 2010.

  Aha, mozda i jesmo. Zna li netko sto se misli pod "racunalom bez ikakvih dodatnih programa osim osnovnih racunskih operacija"? Ne vjerujem da misle na kalkulator koji ima iskljucivo funkciju zbrajanja, oduzimanja, mnozenja i dijeljenja, ili? :lol2:
 8. Prijemni za MEF Mostar 2010.

  Reci mi je li ona stvarno onako uzasna ili glumi samo? :blink:
 9. Prijemni za MEF Mostar 2010.

  Aha: http://www.mefmo.ba/...&id=5&Itemid=69
 10. Kolega, Pomozi!

  Hvala i vama dvojici! Mislila sam da se tu mora nesto racunati pa su mi zadaci, naravno, izgledali nerjesivi s tako malo podataka. Stvarno sam mogla i sama malo promuckati glavom. Btw, moram primijetiti da ste jako susretljivi i brzi vi perpetuumovci. :wub:
 11. Kolega, Pomozi!

  Hvala ti, shvatila sam ga . Da, prvi bi se mozda i mogao rijesiti usporedbom jaka/slaba baza, ali ne znam onda kako cu ovaj drugi gdje se trazi pH?!:wacko:
 12. Kolega, Pomozi!

  Imam tri zadataka koji me bacaju u ocaj, nadam se da ce netko priskociti u pomoc. Ne vjerujem da su teski, prije ce biti sam bila bolesna kada se to radilo. 1.) Uz istu koncentraciju otopljene tvari najvisi pH ce imati otopina: a)KOH b)NH3 c)CH3COOH d)H2SO4 e)HCl 2.) pH vodene otopine NaOH je: a)3 b)1 c)6 d)7 e)10 3.) U vodenoj otopini kloridne (solne) kiseline koncentracije 0.015 mol dm^(-3) koncentracija iona OH- je: a)1.5 x 10^(-2) mol dm^(-3) b) 6.7 x 10^(-13) mol dm^(-3) c)10^(-14) mol^(-2) dm^(-6) d) 0.985 x 10^(-14) mol dm^(-3) e) 2.25 x 10^(-4) mol^2 dm^(-6)
 13. Prijemni za MEF Mostar 2010.

  Na stranicama mefmo su objavljeni detalji o prijemnom ispitu i upisima. Vidim neke izmjene u odnosu na proslu godinu - postoji posebna kvota za strance. Moze li meni zbunjenoj netko objasniti znaci li ovo boldano da se od sada Hrvati upisuju kao stranci? Studenti se u prvu godinu upisuju u statusu: a) redoviti studenti za koje sredstva osiguravaju nadležna županijska ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa (Stupac „A" 10 studenata) b) redoviti studenti koji participiraju u plaćanju studija (Stupac „B" 30 studenata) c) redoviti studenti – strani državljani koji participiraju u plaćanju studija (10 studenata) prilažu potrebne dokumente: a) Svjedodžbe svih razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju b) Svjedodžbu o završnom ispitu (maturi/državnoj maturi) c) Izvadak iz matične knjige rođenih (nemože biti stariji od 6 mjeseci) d) Uvjerenje o državljanstvu (BiH) e) Liječničko uvjerenje o psihofizičkim sposobnostima f) dokaz o uplati razredbenog postupka koji iznosi 50 KM. Troškovi se uplaćuju na žiro-račun fakulteta: UniCredit bank d.d. Mostar 3381002200333181
 14. MEF BIH - Sarajevo

  Ma da, mislila sam da ce minchex mozda naici pa odgovoriti buduci da se on priprema bas za Sarajevo. Jos sam malo trazila i nasla sam jedino ovo: Integrisani studij I i II ciklusa: 6 godina (360 (E)CTS) Odsjeci; Jedinstven studij Stručno zvanje: Doktor medicine Način studiranja: Redovan i samofinansirajući studij Uvjeti upisa: Završena četverogodišnja srednja škola; položen prijemni ispit Prijemni ispit: Eliminacioni: - Hemija - Fizika - Biologija Nisu eliminacioni: - Engleski jezik - Psiho-dinamski test Nisam imala pojma da se boduju i engleski i "psiho-dinamski test". Zapravo nemam niti tocnu predodzbu ovog drugog. :lol:
 15. MEF BIH - Sarajevo

  A kako je koncipiran prijemni u Sarajevu? Koliko ima pitanja iz kojeg predmeta? I prije svega, do kada se primaju prijave i kada je prijemni? Trazila sam informacije na netu, nisam ih nasla. :blink: